Tandplejehus i Nyborg

I sommeren 2021 blev det første udbud omkring planlægning og rollen som byherrerådgiver for Nyborg Kommune udbudt. Arkitektfirmaet Arne Birk vandt opgaven i tæt samarbejde med NOVA5 og gennemførte opgaven med definering af brugerønsker samt udarbejdelse af et fysisk oplæg til den fremtidige disponering og placering af det kommende tandplejehus på DSB-arealerne tæt ved Nyborg Station og Birkhovedskolen.

I dette indgår der en rumlig organisering og arkitektoniske principper – afstemt efter de funktioner, tekniske forhold og de budgetmæssige rammer som var afstukket for opgaven.

Det samlede bygningsvolumen fremstår som en komposition af veldefinerede bygningskroppe i et enkelt, arkitektonisk formsprog.

En klynge af huse profilerer sig mod omgivelserne med en markant og identitetsskabende saddeltagsprofil. Intentionen er at skabe et lyst og venligt Tandplejehus, hvor miljøet understøttes af funktionelle og brugsmæssige kvaliteter og et godt indeklima.

Samtidig er de ønskede materialer og udformningen valgt med fokus på robusthed, driftsvenlighed og en totaløkonomisk opmærksomhed.

Bygherre: Nyborg Kommune

Projekt: Nyopførelse

Byggeår: 2021-2024

Se øvrige referencer