Nyt Seniorhus, Nordfyns Kommune - Søndergade 4, 5450 Otterup

Nordfyns Kommune har gennem flere år arbejdet på at forbedre kultur- og serviceudbuddet for kommunens aktive ældre og seniorer. Dette resulterede i et rådgiverudbud, som Arkitektfrmaet Arne Birk vandt i 2021 hvor udgangspunktet i opgaven var nedrivning af det eksisterende seniorhus og opførelse af et nyt hus på ca. 513 M2 i 2 planer.

Bygningen indeholder udover kontor, motionsrum med omklædningsfaciliteter, forskellige værksteder og køkkenfaciliteter med fællesrum. Seniorhuset er handicapvenligt og har derfor elevator indbygget og fremstår med et venligt interiør afpasset til den daglige drift og varierede brug af bygningen.

Huset ønsker med sin arkitektur at give et nutidig bidrag til den række af forskelligartede bygningsudtryk, som findes langs hovedgaden i Otterup, fra moderne stilart, til mere industriel karakter over parcelhuset til det historiske byhus. Bygningen fremstår således med en enkel bygningskrop i en rødbrun farveskala – med ståltag og udvendig træbeklædning og vinduer i træ/alu. Råhuset er konstruktivt opført i betonelementer og med indvendige lette gipsvægge

Bygherre: Nordfyns Kommune

Projekt: Nyopførelse

Byggeår: 2021-2023

Se øvrige referencer