Energimærkning

Få viden om, hvor energieffektivt dit hus er
lille energimærking

Hos Arkitektfirmaet Arne Birk kan vi hjælpe dig med at få lavet et energimærke, når du sætter din ejendom til salg. Vi laver typisk din energimærkning samtidig med, at vi laver tilstandsrapport og elinstallationsrapport.

Loven kræver, at du har et energimærke, når du sætter din ejendom til salg eller lejer den ud. Energimærkningen beskriver, hvor energieffektivt dit hus er, og energirapporten giver dermed en køber mulighed for at sammenligne energiforbruget på forskellige ejendomme.

Hvad står der i energirapporten?

Energimærkningen beregner varmetab og udgiften til opvarmning af ejendommen pr. kvadratmeter. Energimærkningen placerer dit hus på en skala fra A til G. Jo tættere dit hus er på A, jo mere energirigtigt er det.

Energirapporten indeholder også forslag til, hvordan du kan spare miljøet for CO2 ved at forbedre husets isolering og dermed få en mindre varmeregning.

Hvad koster et energimærke ?

Det koster typisk fra 4.500 kr. til 6.000 kr. at få en energirapport udarbejdet, men det afhænger af din ejendom. Lige så snart vi kender størrelsen og alderen på dit hus, kan vi lave et tilbud på energimærkning til dig.

Tilskud til energiforbedring

Du kan også bruge din energimærkning i andre sammenhænge end ved salg. Du bruger fx dit energimærke, når du søger statslige eller private tilskudsordninger, der giver økonomisk hjælp til energirenoveringer.

Energimærkningen er med andre ord din adgangsbillet til at kunne få tilskud til forbedring af energiforbruget i din bolig.

Arne birk logo på skitser af nybyggeri

I energirapporten står, hvordan du kan spare på din varmeregning

mand måle op hos arkitektfirma Arne Birk

Hvordan foregår energimærkningen?

Helt praktisk får du et energimærke ved, at en certificeret energikonsulent kommer og måler din ejendom op.

Energikonsulenten skal kende samtlige af ejendommens arealer for at kunne lave en energirapport. Det vil sige hvor lidt eller meget isolering, der er i husets klimaskærm, og hvilken energikilde du bruger til opvarmning.

Vores energikonsulent måler bl.a. tykkelsen på isoleringen og ser også på kvaliteten af vinduer og døre for at bestemme husets energimærkning.

Arne Birk er beskikket til at lave energimærker

Hos Arkitektfirmaet Arne Birk er vi lovpligtigt ISO-certificeret til at udarbejde energimærker, og vores energikonsulenter er certificerede af Energistyrelsen. Det betyder, at du får en energirapport, der opfylder alle krav.

Få energimærket dit hus i løbet af få dage

Du har brug for et energimærke, straks du skal sælge eller søge tilskud til energiforbedringer. Derfor kan vi normalt levere energirapporten i løbet af få dage.

Er du i gang med at sælge, så er der penge at spare, når du bestiller energimærket samtidig med tilstandsrapport og eleftersyn.

smilende medarbejder rækker papirer til anden medarbejder hos arkitektfirma Arne Birk