El-eftersyn

Find fejl og farlige elinstallationer i dit hus
mand ved el-skab

Det er klogt at få udarbejdet en elinstallationsrapport, når du skal sælge dit hus. Hos Arkitektfirmaet Arne Birk kan vi lave et el-eftersyn af din bolig og afsløre potentielt farlige elinstallationer.

Det er helt frivilligt at få lavet en elinstallationsrapport, men de fleste sælgere vælger at få en autoriseret elektriker til at lave et eltjek. Du kan nemlig bestille et tilbud på en ejerskifteforsikring til køber, når du har en elrapport og en tilstandsrapport.

Et el-tjek udarbejdes af uddannede elektrikere med den lovpligtige autorisation.

Hvad er formålet med et eltjek?

Formålet med et eltjek er at finde fejl og potentielt farlige elinstallationer i forbindelse med, at en ejendom skifter ejer. Et el-eftersyn er altså din sikkerhed for, at husets elektriske installationer er i orden.

En meget vigtig fordel ved et eltjek er, at når du har en elinstallationsrapport, så kan du fraskrive dig ansvaret for fejl og mangler. Fordelen ved en elrapport er også, at køber kan flytte ind i en mere sikker bolig, fordi der kan blive rettet op på eventuelle fejl.

Hvordan foregår et el-eftersyn?

Det er Arne Birks egen elektriker, der laver eltjekket i din bolig og udarbejder elrapporten. Han går ejendommens rum igennem et ad gangen, tager stikprøver og kontrollerer om de elektriske installationer fungerer og er lovlige.

Vores elektriker tjekker blandt andet, om stikkontakter, spot og lampeudtag er korrekt udført. Eltavler og strømafbrydere bliver set efter, og et el-eftersyn afdækker også, om installationerne er korrekt dimensioneret.

Vi forklarer de fejl, vi finder

Vi laver typisk eltjekket samtidig med, at vi laver tilstandsrapporten. Og inden vi kører fra din ejendom, gennemgår vi de ting, vi har fundet, så du ikke bliver overrasket, når du modtager din elinstallationsrapport.

 

En elrapport må ikke forveksles med et energimærke. En elrapport undersøger, om der er fejl i ejendommens elinstallationer. Et energimærke beskriver, hvor energieffektivt huset er. Du kan læse mere om energimærkning her.

Med et el-eftersyn kan du fraskrive dig ansvaret for fejl.

Mand med blyant i luften hos arkitektfirma Arne Birk

Hvad koster et el-eftersyn?

glad medarbejder hos Arne Birk

Hos Arkitektfirmaet Arne Birk synes vi, at prisen på et eltjek skal matche dit hus. Derfor har vi ingen fast pris på et eleftersyn.

Vi giver dig en pris på et el-eftersyn, når vi kender størrelsen og alderen på ejendommen. Typisk vil prisen på et eltjek havne et sted mellem 2.500 og 3.500 kr.

Arne Birk har autoriserede og beskikkede elektrikere

Det er vores professionelle elektrikere, der laver et el-eftersyn på din ejendom. Arne Birks elektrikere er beskikkede af Sikkerhedsstyrelsen og har den lovpligtige autorisation til at udføre et eltjek.

Med en elinstallationsrapport og en tilstandsrapport er du klar til at få et tilbud på en ejerskifteforsikring til køber. Det betyder samtidig, at du kan fraskrive dig dit sælgeransvar i op til 10 år.